Faites comme chez vous og Visual Report, Dakar

I slutningen af maj præsenterede Råderum i samarbejde med Raw Material Company et masterclass-program i Dakar, Senegal under navnet Visual Report, hvor kunstnerne og kunstnergrupperne A-kassen, Kenneth A. Balfelt, Mie Mørkeberg og Wooloo, der alle deltog iMake Yourself at Home på Kunsthal Charlottenborg medvirkede. Sammen med kunstnerne Otobong Nkanga, Philip Aguirre Y Otegui, Fatim, Kan-si, George Osodi, Fatou Kandé Senghor og Piniang har de danske kunstnere arbejdet og udvekslet erfaringer på tværs af det europæiske og det afrikanske kontinent. Under titlen Faites comme chez vous er de værker, der er blevet produceret i løbet af programmet, udstillet på det nyoprettede kunstcenter, Raw Residency, i Dakar. Charlotte Bagger Brandt, Råderum og den senegalesiske kurator Koyo Kouoh’s, Raw Material Company, skabte sammen i efteråret 2010 den stortanlagte udstilling Make Yourself at Home på Kunsthal Charlottenborg (læs om udstillingen her) – Visual Report er en udvidelse af dette kunstneriske samarbejde.

I marts sendte Råderum en medarbejder på et 3-måneders residency-ophold i Dakar på Raw Residency for at udarbejde og tilrettelægge rammerne for den omtalte serie af masterclasses med kulmination i en udstilling, under den overordnede overskrift: Visual Report. Læs Margrethes blog her. De deltagende kunstnere blev inviteret til en uges ophold i Dakar, hvor de sammen med de øvrige, internationalt anerkendte kunstnere fra udstillingen, Make Yourself at Home, bliver engageret i en række lokale studio-visits og kunstneriske saloner. Målet med Visual Report er aktivt at styrke udvekslingen mellem danske kunstnere og aktører på den internationale samtidskunstcene, og at skabe et forum for (visuel) refleksion over temaer som gæstfrihed og hjemlighed i nye og spændende rammer, som en viderebearbejdning af udstillingsprojektet Make Yourself at Home.

For de deltagende danske kunstnere er dette en unik mulighed for at få vist deres værker i nye rammer, og for at få udbygget deres netværk til det afrikanske kontinent.

Visual Report er støttet af Statens Kunstråds billedkunstudvalg.