Urban Opskrift #10 Oscar de Carmen & Martinka Bobrikova “Strategies to Minimize the Error”

byrumsopskrift-crosscuts-03

Under titlen Strategies to Minimize the Error udviklede kunstnerduoen Martinka Bodrikova & Oscar de Carmen den tiende i rækken af Råderums Urbane Opskrifter.

Strategies to Minimize the Error er en illustreret skralde-vejledning i seks trin. Opskriften gennemgår de basale processer omkring skraldning.  Ideen er at gøre metoden overskuelig og let tilgængelig for folk, der ikke normalt går på jagt efter supermarkedernes overskudsmad. Strategies to Minimize the Error er udviklet af kunstnerduoen i forbindelse med Alt_Cph Crosscuts i samarbejde med Sari og Edmund der bor i området omkring Fabrikken for Kunst og Design, og har erfaring med at skaffe mad udenom de almindelige markedsmekanismer. Urban Opskrift #10 er skabt på baggrund af konkrete erfaringer med skraldning i lokalområdet, men taktikken er universel og opskriften fungerer således overalt. Under Alt_Cph16 inviterede Oscar & Martinka publikum med bag om opskriftens tilblivelse ved at besøge lokale skralde ‘hot spots’. Undervejs på turen gav de indblik i deres egen skralde-filosofi, som grundlæggende handler om værdsættelse og prioritering af tid fremfor penge.

Martinka Bobrikova & Oscar de Carmen har arbejdet sammen som en kunstnerduo siden 2005. Deres praksis er fællesskabsorienteret og visionen er at konstruere nye sociale økosystemer. Duoens værker intervenerer i stedsspecifikke magtmekanismer og værdisystemer og opererer på grænsen mellem kunst og hverdagsliv i forsøget på at gøre utopi til virkelighed.

Martinka Bobrikova & Oscar de Carmen bor og arbejder i Oslo, Norge og er født i henholdsvis Bratislava, Slovakiet og Linares, Spanien. De er begge uddannet fra Malmö Art Academy i 2012.

Martinka Borbrikova & Oscar de Carmens ophold i København var støttet af Kulturkontakt Nord.