Make Yourself at Home

– nutidig gæstfrihed i en foranderlig verden

Charlottenborg 4. September – 21. November 2010

Kurateret af Raw Material Company ved Koyo Kouoh og Råderum – kontor for samtidskunst ved Charlotte Bagger Brandt

Pascale Marthine Tayou (CM/BE)/ Otobong Nkanga (NG/BE/FR)/ Olaf Breuning (CH/USA)/ Kader Attia (AL/ FR)/ A Kassen (DK)/ Kenneth A. Balfelt (DK)/ Philip Aguirre y Otegui (BE)/ George Osodi (NG/ UK)/ Mie Mørkeberg (DK)

Udstillingen indgår som en del af kunstfestivalen My World – IMAGES

I en tid, hvor migration og mobilitet er et mere eller mindre frivilligt vilkår for store dele af verdens befolkning, bliver begrebet gæstfrihed centralt – særligt set i forhold til det aktuelle politiske klima i det meste af den vestlige verden. Den internationale samtidskunstudstilling Make Yourself at Home udfordrer gæstfriheden ved at lade 9 kunstnere fra blandt andet det afrikanske kontinent arbejde med deres erfaringer omkring gæstfrihed ud fra et bredt spektrum af optikker – det være sig institutionelt, politisk eller subjektivt. Udstillingen undersøger, hvor gæstfri vi egentlig er – også på den globale arena –  og hvordan gæstfrihed påvirker menneskers perception, følelsesliv og relationer.

Der produceres nye værker specifikt til udstillingen, og en stor del af de udenlandske kunstnere er inviteret til at komme at bo og arbejde i København i løbet af 2010.

Udstillingen vil i 2011 rejse til mindst et andet udstillingssted i Europa og et i Afrika.