Kunstværker af Jeanette Hillig til palliativ afdeling, Hvidovre Hospital

Jeanette Hilligs udsmykning af palliativ afdeling (afdeling for døende patienter) er det første kunstprojekt i en række, iværksat af Råderum – mobilt kontor for samtidskunst. Kunstnerne bliver udvalgt til at skabe stedsspecifikke og engagerende projekter på Hvidovre Hospital.

Med fokus på patientens hospitalsoplevelse er ønsket, at lade kunsten gribe aktivt ind og medvirke til at give patienter og pårørende et pusterum, en refleksiv oplevelse og et anderledes møde med hospitalet. Det kan i sidste ende være med til at styrke patientens helbredelse. Hvidovre Hospital spænder som institution over mangefacetterede rumlige og mentale situationer og netop denne særlige kontekst kræver mange forskelligartede kunstneriske strategier og udtryk – de udvalgte kunstnere til de fire første projekter afspejler derfor dette diversitetsbehov. Ved at skabe nye værker specifikt til og med respekt for hospitalets afdelinger får patienter, pårørende og personale den unikke og sanselige oplevelse, som kan spille en væsentlig rolle i indlæggelsen og arbejdsdagen.

Råderum har valgt billedkunstner Jeanette Hillig (f. 1977) til at stå for udsmykningen til palliativ afdeling. Hendes kunstværker giver opholdsrummet karakter og tilfører afdelingen et unikt æstetisk udtryk. Med respekt for patienter, pårørende og personales situation, har Råderum valgt Hilligs tredimensionelle malerier, der både er trygge og udfordrende værker. Hillig kombinerer konkrete, velkendte former på overraskende måder og eksperimenterer med kompositioner, farver og linjer. Værkerne påtvinger os ikke en specifik symbolik og historie, men lader os selv bruge fantasien og tillægge indholdet vores egen fortolkning.