Kunstværk til ny afdeling for dagskirurgi på Hvidovre Hospital


Julie Boserups værk til den nye afdeling for dagskirurgi tager udgangspunkt i lyset som helende og beroligende faktor. Boserup arbejder primært med tegning og foto, som i collager skaber anderledes rumligheder og nye billeder af det velkendte. Til det stedsspecifikke værk til hospitalet arbejder hun med arkivmateriale fra Hvidovre Hospital i form af gamle fotos af bygningen og omgivelserne. I en tredimensionel collage skaber hun en illusion af lysindfald ved at tegne på væggene – dette kombineres med en montering af fotos. Herigennem skabes et overraskende optisk værk, der arbejder arkitektonisk og visuelt og spiller på forholdet mellem ude/inde og natur/kultur.

Værket er tænkt som et fordybelses- og refleksionsrum for de patienter, der venter på at skulle opereres.

Julie Boserups kunstneriske univers er bygget op omkring collagen, hvor flere fragmenter tilsammen udgør et nyt hele. Hun benytter sig af foto og tegning samt arkivmateriale og integrerer disse elementer til værker med mange dimensioner og mange beskuerperspektiver – det er komplekst og enkelt på en og samme tid.

Boserup har udstillet i såvel indland som udland – bla. på Overgaden – institut for samtidskunst, Kunsthal Charlottenborg, Heidelberger Kunstverein (DE) og Martha Street Studios (CA). Se mere på www.julieboserup.com