Bustur // Rum for udveksling og dialog

maj 8th, 2015

Bustur tæt påUnder konferencen ARTS & GLOBALIZATION, som afholdes i Øksnehallen i København d. 26. 27. og 28. maj 2015, arrangerer Råderum en guidet bustur til fire københavnske kunstrum, hvor kunstnere og kuratorer eksperimenterer med alternative metoder og formater til at initiere dialog på tværs af forskellige kulturer.

De fire kunstrum, som vi besøger er Trampolinhuset, Superkilen, Astrid Noacks Atelier og SixtyEight. Fælles for disse fire steder er, at de med kunsten som fællesnævner responderer på nogle af de sociale og strukturelle forandringer, der er opstået som en konsekvens af en øget globalisering. Deres respons tager imidlertid afsæt i vidt forskellige kuratoriske greb og kommer til udtryk i meget forskellige rumlige og kunstneriske formater.

På turen tager vi ud til stederne og taler med folkene bag. Som afslutningen på dagen inviterer vi på en drink og uformel fagsnak på Balderdash.

Moderator og guide: Charlotte Bagger Brandt  og Amalie Kristine Frederiksen, Råderum.

For at komme med på turen er det nødvendigt at købe billet til konferencen og derefter skrive en mail med sit navn og billet ID til amalie@raaderum.com

Turen finder sted torsdag d. 28. maj 2015 kl. 14.15 – 17.30

Læs mere om turen hér.

PROGRAM

Mødested: Øksnehallen

14.15 Råderum byder velkommen i bussen

14.30 – 15.05 Trampolinhuset v. kurator Tone Olaf Nielsen

15.15 – 15.45 Superkilen

16.00 – 16.35 Astrid Noacks Atelier

16.50 – 17.25 SixtyEight v. kurator Iben Elmstrøm

17.30 – 18.30 Øl og fagsnak på Balderdash (baren ved siden af SixtyEight)

OM STEDERNE

Trampolinhuset er et brugerdrevet kulturhus som tilbyder flygtninge og asylansøgere i Danmark et sted med vægt på fællesskab, støtte og formål.  Stedet der blev startet i 2010 af en gruppe kunstnerne, asylansøgere, studerende og professionelle, kan ses som et eksempel på, hvordan kunstnere med et aktivistisk metodisk afsæt responder på øget racisme og en generel modstand mod immigranter i nutidens Danmark, manifesteret i en af verdens strammeste flygtninge- asyl og immigrationspolitik. www.trampolinhuset.dk

Superkilen er en urban park med byrumsinventar fra hele verden skabt i samarbejde mellem kunstnergruppen Superflex, arkitektfirmaet BIG, Københavns Kommune, Real Dania og lokale borgere. Parken blev indviet i 2012 og ligger på Ydre Nørrebro – et område i København, hvor en stor andel af befolkningen har et andet oprindelsesland end Danmark. Parken, der af kommunen og andre betegnes som et ’integrationsprojekt’, kan ses som et forsøg på, at skabe styrket kulturel mangfoldighed med borgerinddragende kunst. Den amerikanske billedkunstner Brett Bloom har samtidig skrevet en skarp kritik af projektet, hvor han anklager kommunen for gentrificering og omtaler den populære kile som en magtdemonstration, italesat som en hyldest til multikulturalismen.

Astrid Noacks Atelier er en kunstnerinitieret, åben og hybrid platform, der etablerer langvarige relationer og procesorienterede samarbejder mellem udenlandske og herboende kunstnere med henblik på at styrke nærmiljøet og det lokale fællesskab på Ydre Nørrebro. Årligt inviteres tre til fire udenlandske kunstnere til i en længere periode og ofte af flere omgange at udvikle stedsspecifikke kunstprojekter i tæt dialog med lokalbefolkningen. www.astrid-noack.dk

SixtyEight er et non-profit udstillingsrum, der parrer yngre udenlandske kunstnere med yngre danske kunstnere, med det formål at skabe netværk og initiere dialog mellem samtidskunstscenen i København og andre kunstcentre rundt om i verden. Sixtyeight drives af de to kuratorer Iben Bach Elmstrøm og Christopher Sand-Iversen. (www.sixtyeight.dk/)

There are no comments, so far.

Der er lukket for nye kommentarer.