Kunstværk til ny dialyseafdeling på Hvidovre Hospital

  folkebåd_kunst udenfor_samtidskunst_charlotte bagger brandt

Kunstnerduoen Ultragrøn har skabt et stedsspecifikt værk, der er integreret i hospitalets nye dialyseafdeling. Et udendørs areal – en stor skrænt – der omkranser vinduerne ind til afdelingen og til patienternes stuer er udgangspunktet for det tredimensionelle installations værk. Kunstværket er en fortælling om en rejse med den gamle folkebåd Siw fra 1960erne. I sensommeren 2011 drog Ultragrøn ud på en sejltur op langs den svenske vestkyst – en tur, der bød på udfordringer og oplevelser, som nu kommer til at leve videre for dialyseafdelingens patienter.

Båden ligger til kaj på skrænten uden for afdelingen store vinduer og er omgivet af sømærker, der lyser i mørket. Fra patientens synsvinkel, kan man kigge ud på båden og sømærkerne igennem en rude beklædt med blåt og derved få en fornemmelse af at være ude på en sørejse. På afdelingens endevægge er maritime relieffer, der forbinder båden udenfor med det indendørs rum og skaber en totalinstallation.

Ultragrøn har i en årrække arbejdet med kunst i det offentlige rum. Deres værker er ofte finurlige, farverige og opsigtsvækkende såvel arkitektonisk som indholdsmæssigt. De har udstillet på et væld af danske kunstinstitutioner som eksempelvis Kunsthal Charlottenborg, Den Frie Udstillingsbygning, KØS og Copenhagen Art Festival samt deltaget i festivaler og projekter som Roskilde Festivalen, Trailerpark Festival, Distortion og Visit Tingbjerg. Se mere på www.ultragroen.dk

samtidskunst_offentlig udsmykning_dialyse_ultragrøn