For Your Eyes Only

For Your Eyes Only

Afrikansk samtidskunst i den hvide Kødby

4. marts 2009 – 29. marts 2009.

Presseåbning 3. marts kl. 12 med kunstnertalks og frokost

Fernisering 4. marts kl. 17.00 – 19.00 hos Artrebels

 

For Your Eyes Only var en ny videokunstudstilling med samtidskunst fra en række afrikanske lande – alle syd for Sahara. Udstillingen åbnede i den Hvide Kødby den 4. marts 2009, og der blev viset 10 videoinstallationer skabt af 8 yngre afrikanske videokunstnere. Værkerne var skiftevis at finde indendørs og udendørs, projiceret på glasfacader og gavle, installeret i tomme lejmål og inde hos Kødbyens kreative erhvervsdrivende blandt andet hos Butchers Lab, BioMio, Karrierrebar, Dask og Artrebels. Udstillingen var åben fra tusmørke til morgengry og trak gæster, forbipasserede og erhversdrivende rundt til de mange forskelligartede steder og initiativer, der findes i Kødbyen.

Udstillingen var kurateret af Charlotte Bagger Brandt i samarbejde med DAKART – Afrikas mest anerkende samtidskunst biennale, der har base i Senegal.

For Your Eyes Only var støttet af Center for Kultur og Udvikling (CKU) og Kunstrådets internationale Billedkunstudvalg. Udstillingen blev lanceret i forbindelse med at CKU d. 4 og 5 marts, afholdt et opstartsseminar for den kommende IMAGES festival i 2010. Seminaret fandt også sted i Den Hvide Kødby og samlede en omfattende række repræstanter fra danske kunst og kulturinstitutioner samt en række anerkendte afrikanske, asiatiske og sydamerikanske internationale kulturpersoner.

Udstillingsteam og kontaktpersoner:

Kurator Charlotte Bagger Brandt, initiativtager til – og kurator bag U-turn kvadriennale for samtidskunst og tidligere leder af Charlottenborg kuraterer For Your Eyes Only.

Kurator Charlotte Sprogøe tidligere kunstkonsulent på Louisiana,  projektleder på Statens Museum for Kunst og daglig leder af U-turn Kvadriennale for samtidskunst er koordinator på projektet.

Jakob Tækker, videokunstner uddannet fra Medieskolen, Det Kgl. Danske Kunstakademi,  er ansvarlig for den audio-visuelle del af udstillingen og installationstekniker Emil Krøyer er ansvarlig for det udstillingens installation.

København Kommune v. Gerner Pedersen og  driftsenheden i Kødbyen støtter op omkring udstillingen og faciliterer projektet under installation, udstilling og nedtagning.