COPENHAGEN ART WEEK 2014

Galleri-liv-2

COPENHAGEN ART WEEK.

Åbne døre og dialog er nøgleord, når Råderum kuraterer CAW 2014.

Under overskriften The Making dykker Råderum, som kurator på Copenhagen Art Week 2014, ned i de mange processer, der er med til at skabe kunsten. Vi fejrer samtidig kunstscenens mangfoldighed, som den udfolder sig på tværs af aktører.

Som led i visionen om at skabe større åbenhed og dialog mellem kunstens aktører har Råderum inviteret forskellige kunstinstitutioner til at bidrage med en udstilling eller et arrangement, der læner sig op ad det overordnede kuratoriske koncept.

På den opfordring har Statens Museum for Kunst valgt at åbne dørene til de skjulte aktiviteter i museets kælder, hvorimod Overgaden og Gl. Strand åbner dørene til debatskabende arrangementer.

Som supplement til de mange udstillinger, performances, ferniseringer og events, der finder sted under kunstugen, har Råderum faciliteret en række særlige kunstture og en håndfuld tværfaglige saloner, der går i kødet på de sociale og politiske strukturer, der forudsætter kunstens eksistens.

Mød for eksempel John Kørner når han fortæller om, hvordan  han arbejder malerisk med barske samfundsmæssige problemstillinger, tag med Gåafstand på en alternativ byvandring eller med arkitekt Carsten Hoff på en guidet togrejse, hvor han fortæller om Susanne Ussings værker på s-tog stationerne.

Programmet for Copenhagen Art Week 2014 er tilrettelagt ud fra visionen om, at give en bredere indsigt i, hvad der skal til for at lave og udstille kunst samt hvilke udfordringer kunstscenen generelt står overfor i kampen om at udfylde sin rolle som samfundsmæssig medspiller.

Ved at synliggøre kunstens grundlæggende processer, håber Råderum at Copenhagen Art Week 2014 vil give publikum et nyt og bredere perspektiv på kunstscenen samt motivere til at indtage kunsten ad nye og uudforskede stier.

Som kurator på Copenhagen Art Week har Råderum fået lejlighed til at sætte fokus på det ofte oversete faktum, at den aktuelle danske kunstscene markerer sig som en heterogen, evigt ekspanderende størrelse, der skabes og formes af en enorm mangfoldighed af aktører med direkte såvel som indirekte tilknytning til miljøet.

Copenhagen Art Week arrangeres af Kunsten.nu og finder sted fra d. 31. august til d. 7. september 2014.

Se mere på www.copenhagenartweek.dk