Cuba

takafumi-hara-japan-small03

Residency på Cuba i April 2009

Det danske kunstråd bevilgede Charlotte Bagger Brandt et tre-ugers residency i Havana med henblik på at besøge den 10. Havana Biennial og den cubanske kunstner Carlos Garaicoa.

“Integration og modstand i den globale æra” var det centrale hovedtema på dette års biennale. Havana-biennalen blev startet i 1984 lang tid før hele “biennale-boomet”  i midten af 1990’erne. Den første udgave af biennalen fokuserede på kunstnere fra Latinamerika og Carribien  Siden den 2. biennale i 1986 har man udvidet fokus til også at omfatte Afrika og Asien, hvilket har gjort biennalen til det vigtigste mødested for kunstnere fra ikke-vestlige lande.

Carlos Garaicoa har gjort Havana til sit laboratorium. Han har siden de tidligere 1990’ere arbejdet med en multidisciplinær tilgang til arkitektur, urbanitet, narration, historie og politik. Hans værker er ladet med provokerende kommentarer til emner som arkitekturens evne til at ændre historiens gang, hvordan modernismen har fejlet som katalysator for sociale ændringer samt frustrationen og forfaldet omkring det 20. århundredes utopier.