Byvandring // Kunst på Ydre Nørrebro

september 22nd, 2014

Vi befinder os i feltet mellem kunst, borgerinddragelse og byplanlægning når Råderum d. 26. september 2014 tager Svendborg Kunstråd med på byvandring på Ydre Nørrebro – bydelen, der udover at være kendt for sine mange shawarmabarer og etniske grønthandlere, har vagt opsigt, som et område, der med stor succes har anvendt kunsten, som værktøj til bedre integration, styrket lokalt fællesskab og mere tryghed.

Vi afprøver audiowalken JEG ER NØRREBRO, svinger forbi Byhaven 2200 efter vores ekspedition på Superkilen og spiser frokost på den nyåbnede tyrkiske restaurant Kosem.

Undervejs på vores vandring gennem bydelens selvorganiserede initiativer, hemmelige historier og kreative byrumseksperimenter, taler vi med Ayhan Can, chef for 2200Kultur, som har en stor del af æren for, at Ydre Nørrebro idag tager sig ud, som et mekka for eksperimenterende og borgerinddragende kunstnerisk udfoldelse. Desuden sætter vi Jesper Koefoed-Melson fra Givrum.nu og Pelle Brage fra Parfyme i stævne – to kunstnere, der på hver deres måde, arbejder med at forvandle tomme rum til levende og nyskabende steder, der kan bruges af alle.

 

Superkilen

Superkilen, der er lavet af i samarbejde mellem kunstnergruppen Superflex, landskabsarkitekter og lokale beboere, er blevet Ydre Nørrebros vartegn.

There are no comments, so far.

Der er lukket for nye kommentarer.