Bifrost – en siddeinstallation til Roskilde Festival 2011

Til Roskilde Festival 2011 skabte Råderum kunstinstallationen Bifrost – et kunstnerisk udsagn med plads til 550 personer og med lysende satellitter i hele det nyanlagte Gloria-område tæt ved Orange Scene. Installationen var en enestående kombination af kunst, arkitektur og landskabsarkitektur, scenografi og lysinstallation med intime siddeområder og overraskende legende oplevelser.

Bifrost-kunstprojektet ramte Gloria-områdets særlige nordiske tone, det klare lys og krydrede med leg og interaktion. Udover den kunstneriske intention fungerede værket som et samlende mødested og spisested for hele området.

Projektet var desuden et samarbejde mellem aktører med forskellige baggrunde og således også et processuelt eksperiment: her mødtes kunst, iværksætteri, landskabsarkitektur, byggekonstruktion mm.

Samarbejdspartnerne i projektet var Søren Lindgreen fra Peberholmen og de landskabsarkitekt-studerende Lasse Ryberg og Søren Sloth Jørgensen.

Se videoen af byggeprocessen her:

Se også et interview med Søren Lindgreen fra Peberholmen og Margrethe Troensegaard fra Råderum, hvor de fortæller om processen (på engelsk):