#VærkdinVerden

IMG_4045

 

#VærkdinVerden er en kunstkampagne, der skal sparke gang i en landsdækkende samtale om kunstens betydning i vores hverdag. Kampagnens målgruppe er unge og visionen er at gøre kunst til et vigtigt fælles anliggende i fremtiden – intet mindre! I kampagnen indgår blandt andet korte kampagne-kunstfilm, workshops, opskrifter, samtalesaloner, kunstture og byrumsaktioner og events, der skal motivere flere til at kigge efter, tale om og dele personlige fortællinger om et kunstværk. #VærkdinVerden finder sted på sociale medier, digitale platforme og i byrummet i november 2018 og realiseres i samarbejde med Urgent.Agency og Aros Public.

Afsættet for #VærkdinVerden er ønsket om at sætte spot, hvordan kunst gør en forskel i menneskers hverdag. Vi vil gerne hive fat i de oversete historier på de lidt gemte steder, hvor kunsten umiddelbart ikke gør det store væsen af sig, men er en del af menneskers dagligdag og virker ind på deres liv. Udgangspunktet for kampagnen er derfor seks specifikke steder i Danmark, hvor mennesker lever med kunst. Ved at dele fortællingerne fra de seks steder i en bredere kontekst er visionen, at flere vil få øje på, mærke og sætte pris på kunsten i deres egen hverdag. Stederne fungerer som kampagnens knudepunkter og repræsenterer et mindre, men bredt udvalg af hverdagsrum, hvor kunsten kiles ind og gør en forskel. Vi har valgt stederne for at sparke bolden op, og for sammen med de unge ambassadører fra stederne at skyde samtalen i gang, så den kan fortsætte i andre hverdagsrum. De seks steder er Frederiksbjerg Skole i Aarhus, Ringe, Skulpturlandsby Selde, Vallensbæk Station, Gersagerparken i Greve og Sygehus Sønderjylland.

Som optakt til kampagnen skaber otte samtidskunstnere en række kampagnekunstværker der forholder sig til betydningen af de eksisterende værker ude på stederne. Kampagnekunstværkerne produceres i samspil med ambassadørerne fra stedet og deles på Facebook under kampagnen i november 2018. De otte deltagende kunstnere er: Tanja Nellemann Poulsen, Jesper Just, Christian Elovara Dinesen, Kristoffer Akselbo, Charlotte Haslund-Christensen, Jacob Tækker, Within Walls og Lars Arrhenius.

#VærkdinVerden er en kunstudstilling i udvidet forstand. Vi låner kampagnen som kuratorisk format og kunstrum for at opnå synlighed og bred rækkevidde udenfor en konventionel kunstkontekst, og for at invitere til deltagelse på flere niveauer og planer.

#VærkdinVerden realiseres med støtte fra Bikubenfonden og Statens Kunstfond.

 

BF_RGB

 

 

Kunstfonden_LOGO_small_JPG

 

 

Foto: Tanja Nellemann Poulsen.