HJEM

FullSizeRender

Råderum er kunstnerisk producent og formidler på kunstprojektet HJEM. I HJEM rykker kunsten ind i to forskellige almennyttige boligområder i Roskilde: Hedeboparken og Ringparken. Ideen er at skabe et inddragende kunstprojekt, hvor processen og dialogen mellem kunst og beboer er en væsentlig del af projektet. Deltagende kunstnere er: Seimi Nørregaard, Arendse Krabbe og Mette Møller Overgaard, der hver på deres måde arbejder borgernært med kunsten i form af dans, performance og installation.

Seimi Nørregaard arbejder scenografisk og laver en skulpturel udsmykning, der transformerer beboernes fælles bålsted i Hedeboparken til ét stort bål. I Ringparken er hun i researchfasen og vil bygge huler sammen med børnene. Mette Møller Overgaard arbejder med dans og bevægelse og har lavet en sti af bevægelser, der dannes af sætninger man kan finde rundt om i de to boligområder. Stien giver blikket og kroppen en ny retning og inviterer til at kigge efter, være i og undersøge det hjemlige hverdagsrum på en ny måde. Arendse Krabbe fokuserer på lydmiljøer og laver bl.a. en lydinstallation med optagede fortællinger fra beboerne i Hedeboparken. Lyden installeres i udluftningsrør fra boligområdets vaskerum, der stikker op mellem bygningerne og agerer talerør. I Ringparken vil hun sammen med beboerne ændre lydmiljøet i Ringparken ved at etablere steder, hvor fuglene kan bo.

 

Roskilde Kommune og Roskilde Festival er initiativagere til HJEM. Det laves i samarbejde med Museet for Samtidskunst og Aaben Dans. Projektet er støttet af Statens Kunstfond.

Kunstfonden_LOGO_small_JPG