Stedsspecifikt værk I Trekroner

Foto : Råderum

Foto : Råderum

Mette Winckelmann´s kunstneriske arbejde on site med det landskabelige værk HERFRA VI STÅR er nu gået ind i sin sidste fase. Vi glæder os til at invitere til åbning i foråret i Trekroner ved Roskilde, når det hele står færdigt.

Kunstværket er skabt specifikt til stedet med fokus på såvel landskab og stedets byggematerialer og i tæt samarbejde med bygherrer og arkitekt. Muligheden for at være med fra byggestart har skabt interessante og unikke rammer for kunstværkets integration på stedet. Kunstværkets enogtyve runde delelementer fletter sig naturligt ind  mange forskellige steder i det relative store område og er en inkluderet del af byggeriet. Derved skabes et æstetisk ekstra lag i hele området, der kan tilfører stedet en anderledes historiefortælling. Værket former sig i en lang række af cirkulære nedslag enogtyve i alt som antager forskellige former og funktioner eksempelvis en multibane til boldspil, en sansehave, siddemøbler, besmykninger i asfalten, et solur og et observatorium. Alle er at finde på fællesarealer, hvor former, funktioner og forskellige elementer forbinder det nære bofælles­skab med det store, kosmiske fælles­skab, som mønstrerne er en henvisning til .

Værket står færdigt i efteråret 2019. Bygherrer er AKF ejendomsselskab og arkitekt er Danielsen Architecture.. Projektet er tildelt 200.000 kr. fra Statens Kunstfond og har en forventet samlet projektøkonomi på 1.500.000 Kr.

 

Kunstfonden_LOGO_small